Vrijwilligerswerk Helpt!

 Make a Difference!

Argentinie is een land dat genoeg voedsel produceert om zijn eigen bevolking zeven keer te kunnen voeden. Het is moeilijk voor te stellen dat in Argentinie nog steeds mensen honger hebben… maar het is een feit.

Miljoenen argentijnen hebben weinig tot geen toegang tot basis voorzieningen zoals een goede educatie en gezondheidszorg. Vooral kinderen hebben het zwaar te verduren. Zeventig procent van de kinderen tot 18 jaar leeft in armoede en ruim 50 procent van de volwassenen (2005).

Sinds de 2001 crisis is het er niet gemakkelijker op geworden. De Argentijnse overheid werd bunkrupt verklaard waardoor de sociale voorzieningen niet gefinancieerd konden worden terwijl tegelijkertijd miljoenen mensen afhankelijk werden van de staat omdat hun bankrekening bevroren waren en er voor veel mensen geen werk meer was. Een phenomeen dat je sinds de 2001 crisis ziet zijn de papier-zoekers. ’s Avonds zie je de papierzoekers het huisafval op straat doorzoeken naar karton en papier, dat ze vervolgens in grote karren verzamelen en verkopen aan recycling bedrijven, om zo een klein inkomen voor zichzelf verschaffen. 

Gelukkig komen er steeds meer projecten op gang van NGOs of Comedores (Soepkeukens) die het tot hun missie maken om te helpen! Er zijn in Argentinie zo rond de 100,000 projecten van allerlei groottes met verschillende doelen om de argentijnen een betere toekomst te geven of om de dag van vandaag door te komen. Ze hebben allemaal twee dingen in het gemeen: veel passie en weinig financiele middelen.

Vrijwilligerswerk helpt! De vrijwilligers die vanuit het buitenland komen delen mee in de passie om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld, en tegelijkertijd steunen ze de projecten financieel doordat ze voor een vrijwilligerswerk programma betalen. Een gedeelte van het geld gaat naar de organisatie voor administratie en marketing doeleinden om zo weer meer mensen aan te kunnen trekken, en een gedeelte gaat rechtstreeks naar het project.

Er zijn manieren om te helpen, behalve af en toe een moneda (muntstuk) te geven aan kinderen op straat of in de metro. De long-term toerist kan zich inzetten voor vele projecten zoals lesgeven aan kinderen in slobbewijken, meehelpen in staatsziekenhuizen, of het uitdelen van eten bij de Soepkeukens, en daarmee een langzame maar continue bijdrage leveren aan een Argentinie in Verandering!

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s