Straattaal van Buenos Aires

De slang van Buenos Aires

Hier vind je een aantal typische Argentijnse woorden, oftewel de slang van Buenos Aires. Je zult ze veel horen en het is leuk als je zelf ook gebruikt!

Che – spreek je uit als Tjee. Dit woord betekent ‘he’ in het Nederlands. Je kunt bijvoorbeeld “he hoe gaat het?” in het Spaans met “Che que tal?” Heel argentijns!

Boludo – dit is eigenlijk een scheldwoord maar dat veel in vriendschappelijk kring gebruikt wordt. In het Nederlands betekent iets zoals ‘oude lul’ of ‘sukkel’. De Argentijnen gebruiken het woord Boludo veel dus je zult het zeker tegenkomen. Zelf kan je het ook gebruiken… maar dan wel met Argentijnse vrienden!

Boliche – is een typisch Argentijns woord voor Cafe. Duik je het nachtleven van Buenos Aires in dan zal je veel naar ‘Boliches’ gaan.

Viste – spreek je uit als ‘bieste’ betekent in het Nederland ‘weet je wel of ‘snap je’. Dit kan je dus mooi makkelijk achter zinnen plakken en je klinkt erg Argentijns!

Dit zijn je eerste Argentijnse slang-woorden die jouw als een Porteno doen overkomen! Een Porteno is een Argentijn geboren en getogen in Buenos Aires!

Dit bericht werd geplaatst in Een beeld van Argentinie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s