Referentie voetbal wedstrijden: Frank Wever uit Rotterdam

Geschreven  door FRANK WEVER uit Rotterdam:

Zondag hier lokaal naar het voetbal, die passie is legendarisch, ook in NL, dus dit stond bovenaan m’n lijst en het was de hele trip naar Buenos Aires waard, mijn God, River Plate was fan-tas-tisch! Ik heb nog nooit zo’n knotsgekke wedstrijd gezien, onbeschrijfelijk, dus bij deze een poging. Het begon met Lucas, de authentieke Argentijnse fanatico die ons meeneemt en bij het verzamelen vroeg hoeveel m’n horloge kostte, of ik die niet achter wilde laten. Dat ik de camera mee wilde nemen deed hem ter plekke besluiten in een duurder vak te gaan zitten. Tijdens de tocht werden we getrakteerd op verschillende verhalen over het Argentijnse voetbal: schietpartijen van het ene vak op het andere, vlaggenroof, steekpartijen, gestaakte potten, parkeermaffia, politie corruptie, pfff en dat allemaal terwijl de rood-witte massa op straat aanzwelt tot 40.000 man en de politie een afscheiding probeerde te realiseren door de hele wijk af te zetten. Van de tegenstander zien we drie bussen fans die alle 150 de indruk maken ter plaatsen te willen sterven voor hun club door suïcidaal uit de razende voertuigen te hangen met hun provocatieve vlaggen en megafoons. Het lijkt een zegetocht onder politiebegeleiding waarmee deze keurige buitenwijk waar het stadion middenin ligt tot een oorlogsgebied is getransformeerd. Kijk, een hele alinea en die pot is nog geen eens begonnen, haha.

En de wedstrijd, dat moet ik toch ook wel even uitleggen, heeft het niveau van een eerste divisie pot, maar daar gaat het helemaal nie-mand om. Bijna de hele eerste helft golft op en neer, belachelijk veel kansen over en weer, totaal geen lijn in het spel, maar de tribunes trillen onder de duizenden zingende fans. Tot ruim een half uur na afloop, nonstop, daar kunnen ze bij Feyenoord nog wat van leren. Net voor rust krijgt de tegenstander uit de provincie, Arsenal, een pingel en de verdediger rood. Een explosie aan gevloek, echt, rood aanlopende fans, maar het gezang neemt alleen maar toe. Zoveel energie, in zo’n vale betonnen bak en in de tweede helft is het bijna direct 1-1. Ik gaf geen cent voor River Plate, maar de tegenstander wordt van de mat geramd. Ja, letterlijk. De 2-1 valt, prachtige goal en tegen die tijd ben je 1 met de massa, springen, dansen, er vallen nog 2 rode kaarten tegelijkertijd, nog een goal (3-1) en nog een rode kaart, het is inmiddels 9 tegen 9, er is helemaal geen sprake meer van organisatie, bij River loopt een verdediger in de spits, duidelijk zwaar geblesseerd maar na een uur zijn de wissels op.

Wat een land.

En wat zeggen al die Argentijnen na afloop tegen elkaar? Dit was de beste pot in 1,5 jaar, haha, ja echt. Nou, dit was de beste pot in m’n leven, echt on-ge-lo-fe-lijk! Bedankt Vamos Argentinie voor een geweldige wedstrijd! Volgende keer weer. Ik kan niet wachten…

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s