Referentie wandelende City Tour: Gert Veth uit Papendrecht

Vamos Argentinie City tour Buenos Aires

City Tour te voet & met openbaar vervoer!

Geschreven door GERT VETH uit Papendrecht:

Het was bijna op het eind van onze vakantie,  nadat we al heel wat van de stad op eigen gelegenheid ontdekt hadden,  dat we de city-tour bij Vamos Argentinie boekten.

Eigenlijk een beetje met het idee om een gemakkelijke middag te hebben en wat  zou de gids ons kunnen laten zien wat we nog niet gezien hadden.

Dat was me nogal wat!!!

Nee, het was niet zo’n tour waar een buslading met mensen in no-time door de stad reed langs de bijzonderheden. Hier gingen mijn vrouw en ik  met een jonge gids mee die kunstgeschiedenis en historie had gestudeerd en heel veel kennis  van de ontwikkeling van de cultuur en architectuur van de stad had.

Nee, geen touringcar, maar de normale vervoersmogelijkheden die de stad biedt en waar alle Portenos ( zo noemen ze de inwoners van Buenos Aires) ook gebruik van maken. Zo wij ook met z’n drieen in  El Subte  (de ondergrondse),  de stadsbus en jawel ook de trein en verder gewoon lopen.  Net als alle portenos doen.   De mooiste manier om iets goed te zien.

Door onze eigen omzwermingen door de stad waren we al op een aantal plekken geweest  maar doordat de gids alle tijd nam om ons op  de bijzonderheden te attenderen en de geschiedenis er van te vertellen  zagen we opeens veel meer en door een andere bril .

Natuurlijk brengt de gids je naar belangrijke  high-lights van de stad maar net even op een andere mannier dan je  gebruikelijk gewend zou zijn. Onderweg wordt er een pauze ingelast en is er tijd om iets te eten en drinken. Als het warm is is het aan te raden een flesje water mee tenemen.  Heb je dat niet, dan is dat geen probeem want je komt genoeg winkeltjes onderweg tegen.

Na een lange middag hadden wij een geweldige ervaring opgedaan en keerden we vermoeid naar ons hotel terug.

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s