Eco Yoga Park buiten Buenos Aires

Eco Yoga Park

Kom tot rust in het Ecologische Yoga Park op de uitgestrekte pampa’s buiten Buenos Aires.

Hier geniet je van meditatie sessies, yogalessen en een heerlijke vegetarische keuken. Je overnacht in kleine eenvoudige houten huisjes die her en der over het landgoed verspreid staan en kunt helpen bij het werken in de moestuin en het voorbereiden van de vegetarische gerechten in de keuken. De voorzieningen zijn basic, dus er is geen airconditioning of verwarming en de accommodatie is gedeeld.

De meditatie en yogalessen worden op verschillende tijdstippen gegeven. De eerste meditatieles begint om 5 uur in de ochtend, waar een aantal vaste bewoners van het Yoga Park de ochtendgebeden en een ritueel voor de Hare Krishna god Vishnu doen. De yoga lessen beginnen later in de ochtend. Het zijn rustige yogalessen waar verschillende posities zo lang mogelijk vastgehouden worden en waar nadruk gelegd wordt op balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Aan het eind van iedere les word een mantra gezongen waar woorden zoals “hare” “Krishna” en “Rama”, die volgens de Hare Krishna’s de reincarnaties van de god Vishnu zijn.

Alle lessen en activiteiten zijn vrijblijvend. Je mag dus ook heerlijk uitslapen, lekker een boekje lezen en af en toe een yoga les meepakken. Je hoeft ook zeker geen Hare Krishna te zijn, de meeste bezoekers komen puur voor de Lifestyle ervaring.

De vegetarische keuken neemt een belangrijke plaats in en bestaat uit heerlijke gerechten die volgens een bepaalde methode zijn bereid. Er worden veel kruiden uit India gebruikt evenals het Sabji en Chapatti brood. Melkproducten worden weinig gebruikt en eieren, knoflook en uien worden niet gegeten. Ook mag je niet roken en is het drinken van alcohol verboden. Het merendeel van het voedsel komt uit de eigen moestuin en in de zomermaanden van Oktober tot April komt bijna 100% van het eten van eigen land. Er worden culinaire hoogstandjes gemaakt , je voelt je gezond van lichaam en geest en als je zin hebt, kan je nieuwe gerechten leren maken.

Het Yoga retreat is onderdeel van ISEV (Superior Institute for Vedic Studies), een organisatie uit India die de rijke cultuur van India promoot. Het verblijf wordt gerund door Hare Krishna’s maar wordt niet als ‘zweverig’ ervaren. Je kunt je verblijf dus volledig op jouw manier ervaren en andere geloofsovertuigingen worden volledig gerespecteerd.

Wil jij graag de drukte van het alledaagse leven in Buenos Aires ontsnappen en vier of meer heerlijke dagen fysiek, mentaal en spiritueel gezond leven, geniet dan van dit speciale Yoga arrangement.

Kijk op www.vamosargentinie.nl of stuur ons een email!

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s