Critical Mass in Buenos Aires

Critical Mass events zijn spontane bijeenkomsten van honderden en soms duizenden

Critical Mass in Buenos Aires

fietsers die voor een paar uur de stad overnemen. Heb je een fiets? Fiets mee!

Critical Mass wordt maandelijks in meer dan 300 steden in de wereld gehouden. De eerste Critical Mass begon in 1992 in San Fransico. Vele grote steden volgden zoals New York, Madrid en Budapest. Buenos Aires is sinds een aantal jaar actief met een groeiend aantal fietsliefhebbers per maand. Een gedeelte van de fietsers komt om bewustzijn te creeeren voor de fiets als ideaal vervoersmiddel in de stad en andere komen voor de vibe om voor 1 dag in de maand op die plekken van de stad te komen waar je anders met de fiets niet komt… zoals de breedste straat van Buenos Aires (en van de wereld!) met haar 18 banen, 9de Julio.

Deze events waren en zijn nog steeds ongeorganiseerd. Er zit geen organisatie achter die een route uitstippeld en de wegen afzet. Critical Mass wordt gecreeerd in het moment, de route bepaald a la minute en de niet te stoppen stroom van de vele fietsers gezamelijk maakt dat het verkeer zich tijdelijk aanpast en moet wachten totdat iedereen voorbij is gekomen.

Iedere eerste zondag van de maand om 16.00 komen fietsers bijeen bij het stadsicoon De Obelisk midden op de straat 9 de Julio. Ze vertrekken rond 17.00 en je fietst ongeveer tussen de 2 en 4 uur. Veel Fietsplezier!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s