Parrilla-kokkerreldag

Leer de geheimen om de lekkerste Argentijnse empanada’s te maken en een goede asado, de argentijnse barbeque, voor te bereiden. Ben je op een woensdag in Buenos Aires dan mag je dit niet missen!

Je wordt warm welkomgeheten in het huis van Teresa. Zij is behalve een goede kokkin ook een geweldige host. Samen met een goede vriend van haar, de parrilla-man, wordt je in de Argentijnse wereld van het koken geintroduceerd. Het avontuur begint met een bezoek aan de lokale slagerij. Je leert een goed stuk vlees te beoordelen en leert over de verschillende cuts, de manier waarop bepaalde stukken vlees gesneden worden.

In grote keuken van Teresa krijg je een demonstratie in het maken van empanada’s. Deze heerlijkheid is de favoriete snack van de argentijnen en bestaat uit een dunne deeglaag met daarin een verscheidenheid aan ingredienten zoals bijvoorbeeld de typische argentijnse rundvleesvulling. Deze demonstratie is minder uitgebreid als de vrijdag-empanada kookdag waar je ook heen kunt gaan, maar geeft je een goed beeld van hoe de perfecte deeglaag gemaakt wordt. De groep helpt vervolgens met het vouwen en bakken van de empanadas.

Vervolgens is er een demonstratie hoe de twee traditionele bijgerechten van een asado gemaakt worden, namelijk de chimichurri saus en de criolla salade. De chimichurri saus is een Argentijnse kruidenmix van onder andere knoflook en peterselie, die bij het gegrilde vlees gegeten wordt.

Nu begint het echte asadowerk! De asado-man neemt het over van Teresa want in Argentinie blijft de barbeque echt mannenwerk. Je leert hoe je parrilla moet aansteken en bedienen, hoe je het vlees moet kruiden en leert over de timing om het vlees tot in preciezie klaar te maken. Daarnaast proef je de ongedwongen sfeer waarin een asado tot stand komt en waar de Argentijnen van genieten.

Bij de asado wordt een goede Malbec wijn uit Mendoza geserveerd. De hints van kersen, pruimen, zwarte bessen en de kruidige peper-nasmaak zorgt dat de rijke smaak van het vlees volledig tot zijn recht komt. Ook wordt een Torrontes geserveerd, één van de beste Argentijnse witte wijnen.

Nu is het tijd om aan de grote tafel in de tuin aan te schuiven en te genieten van alle lekkernijen die eerder op de dag zijn ingekocht en klaargemaakt. In combiniatie met goed gezelschap in hartje Buenos Aires, een geweldige dag! Eet Smakelijk!

Wil je deze parrilla kokkerreldag beleven stuur dan een email naar info@vamosargentinie.nl of kijk op de website voor meer inspiratie http://www.vamosargentinie.nl 

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s