Voetbalstadion tour

Leer alles over Argentijnse voetbal en bezoek de twee beroemdste stadions van Buenos Aires!

De stadion tour brengt je naar het stadion van het beroemde Boca Junior waar Maradona heeft gevoetbald en het stadion van de even beroemde aartsrivaal River Plate. Naast het bezoek aan de stadions leer je ook over de geschiedenis van beide voetbalclubs en hoe ze over de jaren groot zijn geworden.

De stadiontour begint in de ochtend met een bezoek aan het Boca Junior stadion om vervolgens aansluitend in de middag het River Plate stadion te bezoeken. Vlakbij het startpunt van de tour staat de kerk waar diego Maradona trouwde in 1989. We zijn in de volkswijk La Boca en de passie voor voetbal is voelbaar op iedere straathoek. Na kort door de wijk te hebben gelopen bezoeken we het Boca stadion dat onder de fans “La Bombonera” genoemd wordt. We gaan het veld op, lopen naar het beruchte “vak 12” van de hooligans, en het prive-vak van Maradona. Je ziet ook de kleedkamers van het jaar 1978 en je leert over de geschiedenis van deze club, zijn hooligans en je brengt een bezoek aan het Boca museum met de troffeekamer. Vervolgens ga je naar het River Plate stadion (zie middag tour hieronder beschreven).

In middagreis je naar de noordelijke wijk Nuñez waar het stadion van River Plate staat. We lopen door de wijk van River, rond het grote stadion en bezoeken het museum van deze voetbal club. Je hoort leuke anekdotes over de voetbal club, leert over hun geschiedenis en gaat het veld op.

Iedere dag om kwart over elf vertrekt de stadiontour naar beide stadions. Je kunt er ook voor kiezen om alleen naar een stadion te gaan in plaats van beide stadions. Wil je alleen naar het Boca stadion dan begint de tour om kwart over elf, wil je alleen naar het River Plate stadion dan begint de tour om half drie.

Kijk voor meer informatie op de website http://www.vamosargentinie.nl bij city tours – stadion tour en/of stuur ons een email of info@vamosargentinie.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s