Puerto Cerrado restaurants

De Puerto Cerrado Restaurant scene is hot in Buenos Aires! 

Het puerto cerrado restaurant vindt plaats in het huis van de Chef-kok. De sfeer is vaak intiem met een klein gezelschap, persoonlijke aandacht van de kok en een geweldig menu. Daarnaast krijg je bij iedere gang een bijpassende wijn van topkwaliteit vaak uit kleine Argentijne bodega’s.  Uit eten gaan krijgt met een puerto cerrado restaurant een bijzonder tintje, het is een ervaring op zich en iedereen aan te bevelen die Buenos Aires achter de gesloten deuren wilt ontdekken. Je moet van te voren boeken en bij boeking krijg je het adres van restaurant, dat dus niet van de straat dusdanig te herkennen is. Met een adres en een reservering begint het culinaire avontuur.

Een van de puerto cerrados is Casa Mun. Casa Mun wordt gerund door Chef Mun, een koreaans amerikaanse inwoner van Buenos Aires die op vrijdag en zaterdagavond zijn huis opent voor some fine dining. De avond begint om half negen met een champagne ontvangst en rond negen uur wordt iedereen gevraagd aan tafel te gaan. Het leuke is dat er twee grote tafels staan waar in totaal 18 personen aan kunnen dineren, dat betekent dat stellen, mensen die alleen komen en groepen vrienden alleen aan dezelfde tafel zitten. Dus naast de intieme sfeer om in het huis van de Chef te eten, is het ook een sociale ervaring want binnen vijf minuten is de hele tafel in gesprek geraakt. De Chef geeft bij iedere gang een introductie over wat het gerecht is, hoe je het het kunt eten zodat je smaak maximaal tot je krijgt en geeft je interessante feiten over waar het eten vandaan komt. En daarna is het vijf gangen op en top genieten met goede wijnen.

Ben jij in Buenos Aires maak dan een puerto cerrado-restaurant mee en geniet!

 

Dit bericht werd geplaatst in Een beeld van Argentinie, Reisactiviteiten in Buenos Aires en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s