Torres del Paine te paard en te voet

Een bezoek aan Torres del Paine is een absolute highlight van Patagonië. Het nationale park ligt in Chili op vijf uur afstand van het Argentijnse El Calafate. Het staat bekend om haar ongerepte overweldigende natuur en staat sinds 1978 op de UNESCO World Heritage Site. De markante torens van Torres del Paine laten de grillen van het Patagonische Andesgeberte in al haar glorie zien.

De enige manier om bij de voet van de torens te komen is via een bergpad. De dagtocht begeleid je naar de voet van de torens al wandelend en te paard. Het is een geweldige combinatie van paardrijden en wandelen in één van de mooiste wandelgebieden van Argentinië en Chili.

Om half tien begint het avontuur. De paarden worden door gauchos opgezadeld en klaargemaakt voor de tocht. Het zijn goed getrainde paarden dus je hoeft geen goede ruiter te zijn om in het zadel te stijgen, daarnaast ligt het tempo laag vanwege het ruige terrein. De dagtocht bestaat uit vier uur paardrijden en drie uur wandelen. Je rijdt eerst twee uur paard om vervolgens de laatste anderhalf uur naar de voet van de torens te wandelen en klimmen. Onderweg heb je een lunch en je krijgt met de dagtocht een lunchbox mee. De terugweg bestaat uit anderhalf uur terugwandelen naar waar de paarden zijn achtergebleven en twee uur paardrijden.

Als je deze dagtocht gaat doen, trek dan stevige wandelschoenen aan en neem warme kleding mee zoals een winddicht regenjack, een fleece trui en een muts want ook in de zomer kan het koud zijn in het Nationale Park. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is elf graden met warme dagen tot 24 graden maar ook koude dagen rond het vriespunt.

Kijk op onze website http://www.vamosargentinie.nl voor meer informatie!

Dit bericht werd geplaatst in Reisactiviteiten in Argentinie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s