Referentie excursies Argentinie: Lot Oosterink uit Angeren

Geschreven door Lot Oosterink:
“Bedankt Vamos Argentinie voor je goede adviezen, je snelle hulp en het boeken van de leuke excursies!
– El Calafate: Big-Ice Trekking: Deze ijstrekking is echt onwijs mooi! Zoiets maak je nooit meer mee dus altijd doen. Er is echter wel wat fysieke uithoudingsvermogen voor nodig. Eerst zie je de gletsers vanuit het park, daarna de boot op en dan nog een uur lopen door de bergen om de gletser op te kunnen! Daar loop je nog zo’n 3,5 uur op de gletser in groepen van ongeveer 10 personen!! Als je wordt op gehaald in een bus vol met jongeren ben je bang dat het een erg toeristische trip gaat worden, maar niets is minder waar!!- Ushuaia: kanoën en wandelen
Dit was een activiteit die met een kleine groep gedaan werd. Wij waren met 4 personen en twee begeleiders. Allereerst loop je een paar km. door het park! Prachtig en ook leuk wat er allemaal bij verteld wordt. Als je zelf door het park loopt loop je snel langs bijzonder natuur op. We kregen tijdens de lunch een heerlijk gemaakte groentesoepje, wijn en brood met worstjes e.d. Heel erg gezellig met z’n allen in een koepeltent. Daar leer je ook gelijk iedereen goed kennen. Vervolgens ga je kanoën. De tocht is heerlijk relax en gaat zover je zelf zin hebt om te roeien! Na afloop wordt je weer keurig bij je hotel afgezet. Wij zijn nog een hapje gaan eten en drinken met onze excursiegenoten! Erg gezellig!

– Mendoza: raften
Als je van een uitdaging houdt moet je dit zeker doen! Het is echt een hele leuke stoere en heftige raft toen, adrenaline ten top!
We werden opgehaald en als je bij de raftlokatie aankomt kom je vanuit een afgestorven weg op een hele gezellige berg waarop een gezellig tentje staat waar je kunt eten (vers van de bbq) en heerlijk kunt zonnen na het raften. Alles is verder ook goed geregeld. Je spullen kunnen in een kluisje, krijgt kleren aan en wordt overal mee geholpen. Ook de instructeurs zijn erg enthousiast en maken er een leuk spel van, ook tegen de rest van de boten! Na een raft tocht van ongeveer 12 km. kom je weer beneden aan waarna je nog heerlijk wat uurtjes kunt genieten van het uitzicht!

– Salta: autoreis
De autoreis was erg leuk! Leuke gevarieerde ritten in de bergen. Prachtig. Persoonlijk vond ik de tocht van Cafayate naar Tilcara te lang. Het was een hele slechte weg en wij hebben er ongeveer 8 uur over gedaan. We hebben hooguit een uurtje stil gestaan en pauze gehouden. Wat mij betreft iets te lang. De finca in Cachi was echt verschrikkelijk mooi! Wat een rust straalt deze finca uit. Je kunt daar niks anders dan uitrusten en genieten! Het is wel even rijden, voor je gevoel rij je ook naar niemands land, maar het is heerlijk vertoeven daar. Ook het eten is heerlijk. Met veel liefde bereid en lekker vers! In Cafayate was het hostel oke. De tocht van Cachi naar Cafayate was heel erg mooi. Enorme rotspartijen, we hebben die dag alles gezien! Een gevarieerde tocht waarin je allerlei verschillende landschappen ziet en je alleen maar kunt genieten!!

– Iguazu: Watervallen Argentijnse kant
Het park aan de Argentijnse kant is ontzettend mooi, groots opgezet en er is van alles te doen. Je kunt daar heerlijk een dag rondlopen, met treintje door het park, de speedboot op, om de watervallen heen lopen, er bijna overheen lopen! Je ziet er apen, miereneters, zwijnen, vanalles!! Het is echt een heel mooi park. De 4×4 naar het startpunt van de speedboot was niets meer dan een grote truck waar ongeveer 40 man op kunnen en waarmee je door de wildernis rijdt. De gids verteld je heel enthousiast wat er allemaal te zien is (door de microfoon), maar waardoor je waarschijnlijk bijna nooit de beesten ziet die je graag wilt zien…  Wij hebben in ieder geval geen beesten gezien die tocht, dus dat was wel een teleurstelling. Vervolgens op de speedboot. Dat was ontzettend leuk! Ze nemen de tijd om je echt mooie foto’s te laten maken, je te laten genieten van de overweldigende watervallen. Als je onder komt met de boot wordt je zeik en zeik nat. Het is echt een belevenis. Het water stort op je neer, zo ontzettend hard! Ook dit is niet even eronder, maar wij hebben denk ik 4 watervallen gehad waar we onder zijn geweest!! Ontzettend leuk!
– Iguazu: Watervallen Braziliaanse kant
De panorama in brazilie op de watervallen is echt mooier. Echter het park is heel slecht en te compact aangelegd. Als je er aankomt moet je gelijk in een bus om verder in het park te komen. Eenmaal in het park zijn alle paden niet smaller dan anderhalve meter waarbij ook nog iedereen hetzelfde rondje loopt omdat er eigenlijk maar één rondje is. De plek waar je het mooiste uitzicht hebt is eveneens heel smal, waardoor je voordat je op het uitkijjkpunt staat een kwartier verder bent. Het was bij ons ook erg druk en warm, waardoor onze ervaringen misschien niet aansluiten met andere ervaringen. Echter blijf het wel dat het park veel minder groots is opgezet, en er weinig te doen is. Na een paar uurtjes heb je het zeker gezien!
Mocht ik nog mensen hebben die aan Argentinië denken dan stuur ik ze naar je door!!”
Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s