Referentie city tour buenos aires: Paul Rietjens

Geschreven door Paul Rietjes: “We ontmoeten Eleonora, zeg maar Ally, een jong meisje dat ons de komende zes uur door BA zal loodsen. Ik denk dat we alle belangrijke wijken van het centrum verkend hebben. Te beginnen met plaats Plaza San Martin met de vele blauw-paarse Jacaranda bomen.

Het monument voor de vele omgekomen militairen voor de Malvinas (men mag hier niet over de Falklands spreken) wordt door een mooie militair bewaakt. In het midden van het park is een groot veld met een decoratief hek beschikbaar waar één hondenbewaker aanwezig is. Wat een goeie uitvinding zo’n hondencrèche. We schatten dat er  op dat moment vijftig honden aanwezig waren. Het leek er relaxed aan toe te gaan. 

Met de metrolijn A naar de Avenida 9 Julio met de enorme Obelisco en het teatro Colon. Vandaar naar het zakencentrum met de echt mooie en sfeervolle Cathedral Metropolitano met er aan gebouwd het mausoleum van de populaire bevrijder van Zuid America José de San Martin.

Verder de Plaza de Mayo en het Casa Rosado, het presidentiële paleis waar Evita vanaf het balkon haar toespraken hield en waar nu Christina de Kirchner werkt. Christina is net weer voor vier jaar herkozen met een grote meerderheid van 52%, voornamelijk met steun uit het land want de mensen uit BA zijn aristocraten, rechts en zeker niet Peronistisch.

San Telmo is een erg leuke wijk met de Defensa met zijn leuke winkels en markten. Zeker om naar terug te gaan. Met bus 152 rijden we naar la Boca. In eerste instantie lijkt het erg toeristisch met de fel gekleurde huizen. We komen niet ver, want het is lunchtijd en op het eerste terras wordt heel serieus en spannend de tango gedanst. Het is ook de wijk van de Boca Juniors ook wel de polpies genoemd vanwege de enorme milieu problemen. In de naastgelegen rivier kan je niet verdrinken alleen maar vergiftigd worden. We weten niet of we terugkomen, al vinden we het jammer dat we de rest van wijk niet gezien hebben.

Tot slot van deze dag bekijken we de wijk van gegoede burgers La Recoleta. De megalomane universiteit is publiek en een van de beste van Zuid Amerika. Onderwijs is in Argentinië gratis zowel voor Argentijnen als voor buitenlanders. Fantastisch eigenlijk. De enorme zilverkleurige bloem sluit ’s avond. We bekijken ook de begraafplaats

waar vele beroemdheden liggen. Ook Evita Peron ligt hier. Haar begraafplaats is een grote trekpleister. In deze wijk is nog veel meer te bekijken maar we komen er nu niet meer aan toe.

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s