Referntie Spaans en Individuele rondreis: Pieter-Jan van Hellemond uit Utrecht

Geschreven door Pieter-Jan van Hellemond:
 
Mijn Argentinie avontuur begon in de wereldstad Buenos Aires. Via Vamos Argentinie had ik hier vier dagen Spaanse les geboekt. De lessen waren goed maar wat vooral belangrijk was dat de leraren erg enthousiast waren. In de ochted 4 uur les sn s’ middags en in de avond vrije tijd om Buenos Aires te verkennen. Mijn gastgezin en Vamos Argentinie hadden meerdere leuke insider tips die er voor zorgde dat ik optimaal van de stad genoot. Na Buenos Aires was het tijd om met de opgedane basis kennis van Spaans mijn 14 daagse rondreis door het noorden van Argentinie te beginnen. De reis was gevarieerd en een goede mengeling tussen natuur, cultuur en ontspanning.
 
Iguazu
Meer dan twee miljoen liter water per seconde wat een prachtig natuur geweld. Twee heerlijke dagen doorgebracht in dit schitterende park. De Argentijnse kant is uitermate geschikt om te bewandelen je loopt echt langs en onder de watervallen door. Terwijl je bij de Braziliaanse kan genieten van het immense panorama uitzicht. Vamos Argentinie had een leuke en kwalitatief goed hostel geregeld vlakbij de ingang van het park. Na 2 volle dagen watergeweld wat het tijd om het vliegtuig naar Salta te pakken. Met warm weer is het heerlijk om de boottrip te doen een verkwikkende afkoeling.
 
Salta
Na een comfortabele vlucht kwam ik aan in Salta een koloniale stad in het noorden van Argentinie. In de stad zelf zijn leuke kerken te bezichtigen maar de attracties zijn de koloniale dorpjes en de prachtige natuur van de Andes. Van de 4 volle dagen in Salta heb ik er drie doorgebracht met het bezoeken van deze schilderachtige dorpjes en de beroemde zevenkleurige berg (Humuhuaca). Op het solar cooking na lijkt of in deze omgeving de tijd heft stil gestaan. Mendoza de wijnstreek van Argentinie was de volgende stop.
 
Mendoza
Na een lange maar comfortabele nacht busreis, kwam ik in Mendoza aan. Naast alle outdoor activiteiten zoals bergklimmen, raften en mountainbiken is wijn de nummer 1 toeristische hotspot. Via Vamos Argentinie de klassieke wine en bike excursie gedaan. Een heerlijke zonnetje, al trappende op de pedalen verschillende wijnboeren bezocht. Een leuke en smakelijke middag vooral omdat naast wijn nog chocola, pesto’s en olijffolie wordt geproduceerd. Na al deze inspanning was het tijd voor een dagje relaxen in de thermobaden met een prachtige uitzicht op de bergen. Heerlijke relaxen in warm water en een modder kuil voor de liefhebber(ster).
 
Cordoba
De laatste stop van de vakantie helaas te weinig tijd om de omgeving te verkennen maar het koloniale centrum is prachtig. nu is het weer tijd om terug te gaan naar Buenos Aires om in stij met Bife (vlees), Vino Tinto (rode wijn) en Tango afscheid te nemen van dit prachtige land. Vamos Argentinie bedankt ik heb een schitterende vakantie gehad.”
Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s