Referentie tweedaagse paardrijdtocht Bariloche: Rachel Cohen uit Nederland

Rachel Cohen uit Nederland: “Tweedaagse paardrijdtocht Bariloche: we worden warm ontvangen door de gids Ariane, een nederlandse vrouw die al een aantal jaren in Argentinie woont. De paarden staan al klaar, we hoeven alleen nog onze slaapspullen in de zadeltassen te verdelen en op de paarden te leggen. Omdat ik al langer rijd, heb ik van te voren om een pittig paardje gevraagd. En die heb ik ook gekregen echt super leuk. En voor de beginners onder ons hadden ze rustige paardjes. Ook zijn we blij met de chaps die ze voor ons hebben.

We zijn met 4 personen, daarnaast Ariane en Horacio, die ook mee is als begeleider. Horacio is gekleed als een echte gaucho, een leuk plaatje. daarnaast zijn hun honden mee die vrolijk mee rennen met de paarden. En een teckel die parmantig voor op het paard zit. Na een stukje langs de weg gelopen te hebben verdwijnen we al snel in de natuur. Alleen wij, de paarden, de honden en de natuur. Echt genieten.

Het landschap is heel wisselend, van zandpaden tot aan pampa’s, grasvelden, bergen, rotspaden en zelfs een rivier de we moeten oversteken. Af en toe lopen we door velden waar koeien staan te grazen. Alle uitzichten zijn amazing!

We stoppen drie keer op een dag, voor een kopje koffie met een koekje. Voor een uitgebreide lunch. Waarbij we de wijn even koud zetten in de rivier. En een keer voor een stuk fruit. De paarden staan er naast te grazen, zo relaxed, ze blijven gewoon staan.

We slapen op een schapen estancia. De eigenaren zijn familie van Mapuche indianen en ze zijn heel gastvrij. We zadelen de paarden af en laten ze in de wei los. We brengen onze spullen naar een huisje tegenover de estancia op een berghelling. Hier slapen we met z’n vieren. Het ziet er super gezellig uit met een houtkachel. Het uitzicht vanuit het huisje is prachtig. Weer die besneeuwde bergtoppen. En de estancia met zijn schapen, koeien en paarden. We eten bij de familie in hun huisje, waar nog een heel ouderwets zwart fornuis staat. We krijgen mate thee. En daarna genieten we van een stoofpot met vlees, aardappelen, pasta en pompoen en van een rood wijntje. Het smaakt allemaal goed.

’s Ochtends genieten van het uitzicht, de stilte. Je hoort alleen de schapen bleren. Na het ontbijt bepakken we de paardjes weer. We vervolgen onze tocht weer over steile berghellingen en hebben vanaf de berg alweer een super mooi uitzicht. Vandaag als lunch maakt Horacio een asado ( bbq ) klaar. We snijden de groenten en genieten alvast van een stokbroodje met Hollandse kaas. Uiteraard ontbreekt de rode wijn niet. De chorizo worstjes die van de asado afkomen smaken heerlijk. Met een veel te volle buik klimmen we weer op het paard. Deze twee dagen zijn echt voorbij gevlogen. Hebben gemiddeld toch zo’n 7 a 8 uur op het paard gezeten. Maar het voelde niet zo lang. Zonder zadelpijn stappen we vrolijk van het paard af.”

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s