Referentie Individuele Rondreis: Tineke Bolt uit Dijon

Geschreven door Tineke Bolt uit Dijon, Frankrijk: 

“Vamos Argentinie bedankt voor de prachtige dingen die je ons hebt laten zien door ons deze reis voor te stellen. Alleen waren we nooit op deze mooie plekken gekomen, dus heel erg bedankt. Het is één van de mooiste vakanties in mijn leven geweest dus zeer de moeite waard. Bekenden die een reis naar Argentinie willen maken stuur ik gegarandeerd naar je door!

De busreis naar Mendoza was een prima keus. Goed op tijd vertrokken, bijna op tijd aangekomen en zeer comfortabel, zelfs deze “gewone” klasse. In Mendoza was het even een kunst om de weg nummer 40 richting San Juan te vinden. Ondanks jouw duidelijke kaartjes was er meestal geen wegaanduiding, zodat je niet weet waar je precies zit. Uiteindelijk kwamen we in San Augustin del Valle Fertil. De finca was prachtig gelegen en heel erg de moeite waard. We hebben daar ook gegeten, erg prettig dat dat mogelijk was.

De reis naar Villa Union in de provincie La Rioja ging goed en het bezoek aan Villa del Luna was prachtig, echt spectaculair en we boften dat we maar me een klein groepje auto’s waren. Het blijft wel jammer dat ook in zulke Unesco werelderfgoed bezienswaardigheden, niemand Engels spreekt of dat er een Engelstalige folder oid beschikbaar is. Het hotel in Villa Union is ons ook heel goed bevallen. Prima hotel, goed ontbijt en heel aardig personeel. Villa Union was een leuk dorp waar we ook een goede supermarkt vonden en zelfs een lekkere ijstent!

Het privé uitstapje met onze 4×4 jeep naar Laguna Brava was ook fantastisch, spectaculaire rotsformaties, mooie dieren en een erg aardige chauffeur die gelukkig ook een beetje Engels sprak. Hij nam zelfs wijn voor ons mee voor bij de lunch bij een herdershut! Echt een ongelooflijke ervaring die hele dag.

Ook de excursie naar Talampaya was fantastisch. Samen met een paar andere toeristen in de bus mee om al het moois te zien. Ook nu weer niet te bevatten landschappen en prachtige gezichten. Ook het buitenmuseum met de Dino’s was erg leuk, vooral omdat ze op ware grootte zijn. Kortom weer zeer geslaagde dag. En het hotel is echt een perfecte uitvalsbasis voor al deze excursies.

 De volgende dag op weg naar Rodeo. Het hostel ligt midden in de stenen en er is niets bij om lekker te relaxen. Bij het meer mag je niet zwemmen. Iedereen was wel heel aardig. Misschien leuk voor jongelui die willen surfen.

Het grote voordeel was wel dat ons volgende onderkomen in Barreal nu nog mooier leek dan het al was. We vonden het heerlijk om bij dit prachtige huis neer te strijken en te genieten van het zwembad en later van de pizza en de sterren. Echt weer een fantastische locatie. Zeer aan te raden. We hebben genoten van de rust en het buiten zijn.

De volgende dag op weg naar Mendoza. Het hotel was echt ongelooflijk. Wat een paradijs. Mooie grote kamers, schaduwrijk terras daaraan grenzend, super tuin en heerlijk zwembad, en ook het personeel waren ontzettend behulpzaam en vriendelijk.

Vervolgens haalden we onze kinderen op van hun bus uit Buenos Aires, alles perfect op tijd. En naar het hotel gereden, ook zij waren zeer onder de indruk van het huis. We hebben een heerlijke week in Mendoza gehad, uitstapjes gemaakt naar het Andesgebergte, naar Mendoza, een fietstocht door de wijnvelden bij Maipu, nog een keer een olijvenproeverij bezocht en een dag naar la Quebrada del Condor geweest. Allemaal hele leuke dagen geweest, we kwamen tijd tekort om nog meer te doen!” 

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s