Referentie Tango in Buenos Aires: Marinette en Henk-Willem

Geschreven door Marinette en Henk-Willem uit Nederland: 

“Maandag hebben we de priveles tango classico gedaan. We werden hartelijk ontvangen, moesten voordansen en. toen begon de danslerares meteen, heel gedoseerd, met tips over lichaamshouding en elkaar aanvoelen in de beweging. De tangolerares en de dansassistente wisselden elkaar af in het dansen met ons, de tangolerares hield wel de regie en de communicatie, omdat de dansassistente geen Engels spreekt. We waren enthousiast over hoe zij inspeelde op onze vragen en in tempo zich aan ons aanpasten.

Maandagavond hadden we de begeleide Milonga. We hebben erg genoten van de sfeer (een beetje huiskamercafe-achtig) en vonden het erg leuk dat we zo een kijkje kregen in het temperamentvolle van het Argentijnse dansen. De tangogids gaf veel uitleg op onze vragen en vooral het tango orkest met de zangers vonden we erg verrassend. Jammergenoeg was de dansvloer nogal drukbezet en beschikten wij niet over voldoende competenties om zonder kleerscheuren en beschadigde tenen de dansvloer te verlaten – maar we hebben een dansje gewaagd :D!

We hebben ook erg genoten van de dansles neo tango op dinsdag. Beide dansleraressen sloot goed aan bij ons niveau, gaven hele praktische tips en de oefeningen waren nog leuk om te doen ook. Beide tango leraressen hebben en humor en super enthousiast, waardoor je je drempelvrees snel kwijten. Wat deden zij het beiden hardstikke leuk! We vonden het erg leuk om les te hebben tussen Argentijnen en hadden zo het gevoel toch een beetje van het gewone dansen mee te krijgen.

Wat betreft de tangoshow La Esquina Carlos Gardel: dat vonden we wel erg commercieel. We werden op z’n Volendams met Carlos Gardel gefotografeerd en vergelijkbaar met het eerste het beste pretpark kun je daarna de foto’s kopen… voor 20 dollar per persoon. De show was erg leuk om te zien als een soort ballet voorstelling. Toch hebben we genoten. Het diner vonden we matig maar doordat men niet karig was met wijn en we gezellig zaten, was het geen probleem. Toch was het leuk om zo’n show mee te maken in deze entourage. 

Kortom: wij wilden in Buenos Aires graag wat meemaken en leskrijgen in de tango, en dat is zeker goed gelukt. Het zijn ervaringen waar we zeker met plezier op terug kijken als we terug zijn in Nederland!”

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s