Referentie Individuele Rondreis: familie Dirks uit Badhoevedorp

Geschreven door Familie Dirks uit Badhoevedorp:

“We hebben een prachtige reis gehad en alles is goed verlopen. De handleiding was prima en uitgebreid, goed te volgen en de uitgezochte finca’s vooral perfect.

Het hotel in BA was goed en luxe. Het Mendoza hotel voldeed prima en de busreis erheen ook. Maaltijd aan boord is niets, kan je beter zelf meenemen maar de stoelen zijn zo luxe dat je er inderdaad heerlijk kan liggen en zelfs echt slapen. We hebben genoten van de wijngaarden fietstocht in Mendoza, een goede tip!  We hebben heerlijk gegeten bij Anna Bistro op Av. Juan B. Justo 161. Niet echt goedkoop maar heerlijk en prachtig.

De route van Mendoza naar La Rioja was prachtig qua omgeving, landschap en uitzichten en goed te doen. Genoeg benzine en water en eten is wel handig inderdaad. De finca in Valle Fertil was een oase en nergens zo lekker gegeten en gedronken als daar (assado en torrentes). De weg was prima, onverhard af en toe een stroompje maar goed te doen.  Parc Ischigualasto: was goed dat we daar als eerste waren. Daarna werd het alleen maar mooier. Het hotel in Villa Union was mooi, een beetje stil maar prima. We hebben daar een dagje rust genomen, genoten van het uitzicht en zijn niet naar park Talampaya geweest maar in de buurt rondgereden en rivieren overgestoken.(Banda Florida). De uitwisseling van de huurauto bij het busstation in San Juan ging goed en ook de nachtbus van San Juan naar Salta met wat vertraging.

Salta was leuk, vooral het museum met de Inca mummies is de moeite waard. We hebben heel goed gegeten en gedronken bij Bartz Tapas Muniales;  Santiago del Estero 686 Esq Balcarce, alleen veel te veel besteld. De pena’s vonden we allemaal wel erg toeristisch. Enkele panden naast de autoverhuur zit een heerlijke authentieke tapasbar, de lekkerste die we gegeten hebben. Ook prima om mee te nemen. De rit naar Cachi was weer adembenemend mooi. De finca in Cachi was fantastisch, ontvangen door tandeloze oude baas en heerlijk wijntje en ‘algo de picar’ genomen. Eten trouwens helemaal goed. De kamers waren mooi met een prachtig terras en een idyllische plek voor ontbijt. Straatje met de wevers was leuk, zou je als jij ons niet geattendeerd had nooit vinden.  In het dorpje Molinos zit een mooie hacienda voor koffie en wifi tegenover de kerk. De weg van Cachi naar Cafayete was weer mooi. Ook het hotel was uniek met goede mooie kamers.  De Bodega Domingo Hermanos was niet echt goed, beetje afgeraffelde tour en wijnproeven en erg nieuw. Zeker vergeleken met de bodegas in Maipu. De weg van Cafayete naar Salta was mooi, maar best druk met bussen toeristen. Voorgaande routes waren mooier en zonder dat je iemand tegenkomt behalve lama’s, schapen en muilezels.

Ik stuur iedereen die naar Argentinie wil naar Vamos Argentinie door. We vonden het prima geregeld en de accomodaties waren uniek en de routes prachtig.”

Dit bericht werd geplaatst in Referenties en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s