River Plate naar de tweede divisie

Gisteren 26 Juni was de zwartste dag in de River Plate geschiedenis.

Na gelijkspel 1-1 tegende voetbalclub Belgrano kwam River Plate 1 doelpunt te kort om in de eerste divisie te kunnen blijven spelen. Het is een historisch dieptepunt want deze club is in zijn 110 jarige bestaan nog nooit naar de tweede divisie gegaan.

De meningen zijn verdeeld over het waarom. De river plate fans verwijten de oudpresident Aquilar voor het financieel wanbeleid dat hij gedurende zijn acht jaar presidentschap heeft geleid. Geen investering in de jeugd, de verkoop van goede spelers en het doorsluizen van geld naar priverekeningen is duidelijk. Het resultaat is zichtbaar de laatste jaren presteerde River Plate steeds slechter en op de betreffende zwarste dag was het team niet in staat om de eredivisie status te behouden.

Het resultaat chaos. Het stadion werd vernield door honderden hooligans en river plate fans. De politie probeerde de situatie onder controle te houden met traangas, waterkanonnen en rubbere kogels. Met 72 gewonden, vernielingen in het rond het stadion en 40 vastgezette river plate fans werd de frustatie, boosheid en terleurstelling geuit.

Vandaag gaat het leven door, de fans zullen de River Plate wedstrijden van de tweede divisie bijwonen en hopelijk keren ze met de eerst volgende mogelijkheid terug naar waar ze horen: de eerste divisie.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Een beeld van Argentinie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s